Σερασίδης Χαράλαμπος MD

Το βιογραφικό και η φιλοσοφία μου

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Σερασίδης Χαράλαμπος και είμαι Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση μου και εκπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας ξεκίνησα την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής στη Γερμανία. Εκεί εκπαίδευτηκα σε υπερσύγχρονα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το Orthopädische Klinik Markgröningen, μέλος του ομίλου RKH Kliniken, που σύμφωνα με τη Γερμανική "Focus" είναι μία από τις κορυφαίες Ορθοπαιδικές Κλινικές όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και παγκοσμίως δίπλα σε αναγνωρισμένους διευθυντές όπως ο Prof. Dr. Fink, ένας κορυφαίος ιατρός και ερευνητής στην Ορθοπαιδική.


Αφού ολοκλήρωσα την ειδικότητα μου επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και σήμερα διατηρώ ιδιωτικό Ορθοπαιδικό Ιατρείο στην Πυλαία, ενώ παράλληλα συνεργάζομαι με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και με το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ως εκπαιδευτικός


Προκειμένου να διατηρήσω τη συνεχή μου ενημέρωση στην ορθοπαιδική συμμετέχω τακτικά σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Είμαι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και της Ένωσης Ορθοπαιδικών Νότιας Γερμανίας, ενώ πραγματοποιώ τακτικά υπηρεσίες σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Η φιλοσοφία μου

Η ιατρική πράξη σήμερα κατακλύζεται από όλο και πιο καινούρια και ευαίσθητα μηχανήματα τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και τις πιο σπάνιες παθήσεις. Με όλη αυτή τη ροή όμως η σχέση ασθενούς-ιατρού εξασθενεί με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο τυποποιημένες οι ιατρικές πράξεις.


Επειδή αυτό δεν το θεωρώ επαρκές θέτω ως προτεραιότητα τον ασθενή θέλοντας να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα όπου μπορεί να εκφραστεί με άνεση.


Για τους παραπάνω λόγους αφιερώνω τον απαραίτητο χρόνο για να κατανοήσω το πρόβλημα σας και να επιλύσω τις απορίες σας. Θα χαρώ να σας συναντήσω και να κερδίσω τη εμπιστοσύνη σας.

Επισκεφθείτε το ιατρείο μας για μια ολοκληρωμένη Ορθοπαιδική αξιολογόγιση